Полицаи простреляха мъж в Силистра

0
Мъжът обиждал полицаите и оказал съпротива при задържането си
Мъжът обиждал полицаите и оказал съпротива при задържането си Видео: БНТ

За срок от 72 часа е задържан 40-годишен силистренец, заплашил с убийство полицейски служители и нарушил обществения ред.

Късно снощи мъжът е заплашил минувачи в крайбрежния парк в Силистра и се държал неадекватно.

Снощи около 22 часа в района на Дунавския парк 40-годишният Сунай доближил група млади хора и ги заплашил с нож. Човек от тяхната компания подал сигнал на телефон 112. Когато пристигнали патрулни коли, Сунай започнал да обижда и полицаите. Мъжът оказал съпротива при задържането си.

Ивелин Чафаланов, говорител Окръжна прокуратура – Силистра
„Той се е отправял със заплахи и към органите на реда, в следствие на което с помощни средства, с предупредителни изстрели - с един предупредителен изстрел във въздуха от служител на реда... При задържането му има нанесена лека телесна повреда, която рана е огнестрелна - следствие на това, че е проявил агресия."

Магистратите ще назначат експертиза, която ще докаже или отхвърли наличието на алкохол или други упойващи вещества в кръвта на арестанта. Той е получил медицинска помощ и е в добро състояние, но скоро може да се изправи пред съда за хулиганство и закана за убийство. Така среднощният екшън в парка може да му коства между 5 и 6 години лишаване от свобода.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари