Полицаи притискат затворник да натопи невинен за убийство

2
По случая има жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.
По случая има жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

Плевенски ченгета притискат затворник да натопи невинен за убийство.

По случая има жалба до главния прокурор Сотир Цацаров. Това научихме от Фрог нюз, които цитират източници в съдебната палата и роднина на осъдения.

Няколко полицаи от ОДМВР - Плевен отишли в края на август в килията на осъден за убийство, който вече е излежал 5 години от присъдата си. Накарали го да си смени показанията, дадени в съдебната зала и да  напише на лист, че поръчител на въпросното убийство е местен бизнесмен, срещу когото в момента се води политическа атака.  

Пандизчията казал, че няма да топи невинни хора. След това няколко пъти на висок глас, мислейки си, че може да го записват,  изрекъл, че човекът е невинен и няма нищо общо с престъплението.  Бесни, че не свършили работа както се иска, полицаите го заплашили, че може лесно  да въздействат върху затворническата администрация, която не само да го остави без работа, но и да му вгорчи живота зад решетките.

Предполага се, че органите на реда не са отишли да заплашват на своя глава, а със знанието на "наблюдаващ" прокурор.

Фрог умишлено спестява имената на засегнатите лица, както и на ченгетата, позволили си да упражнят натиск. В същото време медията съобщи, че разполагат с документи и запис от разговор с роднини, които доказват как МВР притиска хора, за  да станат „кошаревски свидетели“.

А после всички се чудим защо съдът оправдава този или онзи бандит.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари