Полицаи: Пламен изсипал от багажника на колата си куфара с тялото на Евгения

0
Орлин казал на баща си: Татко, свърших работа
Орлин казал на баща си: Татко, свърших работа Снимка: БГНЕС

Орлин казал на баща си: Татко, свърших работа

Телефонно обаждане с репликата: "Татко, свърших работа". С тези думи Орлин Владимиров казал на баща си Пламен, че е убил съпругата си Евгения Владимирова. Малко след това пенсионираният служител на ДАНС пътува с автомобила си от Перник към София, товари куфара с тялото на Евгения Владимирова и отива да го хвърли в местност близо до хвостохранилище до Перник, пише Дневник.

Куфарът обаче е много тежък и възрастният мъж не може да го вдигне. Здравословното му състояние също не позволява да извади сам куфара от багажника. Заради това подкарва автомобила на заден ход с отворен багажник и го изсипва. Малко по-късно на терасата на жилището си в Перник гори личната карта на снаха си на скара.

Това разказаха днес пред Софийския градски съд (СГС) по време на поредното заседание по делото за убийството на Евгения Владимирова двама полицейски служители, които са водили беседа със задържаните Пламен Владимиров и сина му Орлин Владимиров. До показанията на служителите се стига, тъй като към онзи момент двамата мъже нямат обвинения и са само заподозрени, но правят самопризнания малко след ареста в присъствието на оперативни работници и психолози.

"Пламен Владимиров разказа, че със сина си са имали предишни разговори. Орлин е помолил баща си да му покаже безлюдни райони около Перник и споменал, че имат семейни проблеми. Притеснявал се е, че, ако с Евгения се разведат, тя ще му забрани да вижда детето", разказаха служители на МВР, пред които двамата подсъдими са направили самопризнания.

Инспектор от криминална полиция обясни, че Орлин Владимиров разказал в кабинета му как е удушил със собствените си ръце съпругата си. Причината, според полицая, е била ревност.

"Преди това отношенията им са се развалили и той е започнал да я следи с мобилно приложение, което инсталирал на телефона ѝ. Каза, че сутринта изпратил детето с автобус на училище, прибрал се вкъщи. Видял е смс, който Евгения е изпратила на учителката на детето, на който е направил коментар и тя е разбрала, че я следи. Скарали са се и е пристъпил към това действие", разказа полицейският служител.

По думите му, в разговора Орлин Владимиров разказал как е хванал в гръб Евгения Владимирова за врата, тя се обърнала към него, съборил я на земята и започнал да я души. След убийството той отишъл с велосипед на булевард "България" в района на метростанцията и изхвърлил телефона на съпругата си, а пред полицаите казал, че може да съдейства и по-късно да покаже къде точно е оставил апарата.

Психологът Тодор Тодоров също е присъствал на разпита, но униформените не знаеха по чия инициатива е бил поканен и в какво качество, тъй като той не работи в системата на МВР.

"Беше сравнително спокоен. Говорихме си в самото начало за връзката им, в последствие започна да разказва. Разказа как е увил главата на Евгения Владимирова с домакинско стреч фолио, с баща си са напъхали тялото в куфара", разказа полицаят, разпитвал Орлин Владимиров.

Другият служител на реда, който е водил разпита на Пламен Владимиров разказа, че в предишни разговори между бащата и сина Орлин Владимиров е споменавал, че има намерения да умъртви съпругата си. Възрастният мъж не е споменал пред полицаите дали се е опитвал да го разубеди.

"След телефонното обаждане му станало ясно, че по някакъв начин Орлин Владимиров е успял да ѝ навреди. Отишъл с автомобила си. Видял е куфара и му е помогнал да го свали в автомобила. Преди това е ходил в района на хвостохранилището и той му е познат покрай негов познат рибар. С Орлин също са посещавали местността, но не каза по какъв повод и кога", разказа полицейският служител. По думите му, бащата на Орлин Владимиров е бил разстроен, но е дал показания. "След като ни разказа основната част, мисля, че му олекна", добави полицаят.

Бивш колега на Пламен Владимиров също даде показания пред съда. Мъжът е работил с него до края на 80-те и началото на 90-те години, а сега работи на бензиностанция в Перник. "Пламен идваше редовно да се виждаме и да пием кафе. Един ден дойде на бензиностанцията и каза: "Снаха ми изчезна". Дори се разплака. Обясни ми, че е започнало издирване, имало група във фейсбук, приятели и познати я търсили, обадили са се и на полицията", разказа приятелят на Владимиров.

"Познавам Орлин от дете, а съпругата му съм я виждал веднъж за час-час и половина", разказа пред съда приятелят на Пламен Владимиров. В разпита си пред разследващите той е разказал, че "от 20-тина дни Пламен Владимиров е половин човек заради притеснението около изчезването на снаха му".

Показания пред съда дадоха и охранители на хвостохранилището и района около ВЕЦ-а, където е бил намерен куфарът, както и две поемни лица, които са присъствали на процесуално следствените действия.

"Видях куфара, беше тъмен и увит с домакинско стреч фолио. Не съм го пипал, не съм го отварял. Веднага се обадих на охраната на ВЕЦ-а да се свържат с полицията, защото предположих, че са оставили координати. Около две седмици по-рано полицаи от София идваха да питат къде в района може да е изхвърлен куфар и питаха дали сме намирали. Обадихме им се веднага и дойде екип криминалисти. Бях там когато го отвориха, но не съм гледал. Нямах особено желание, а и ме предупредиха, че други хора са поемни лица и не мога да бъда едновременно и свидетел, и поемно лице", разказа един от служителите, които са обхождали района на хвостохранилището.

33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване на 13 октомври 2021 г., когато е била убита, а тялото ѝ - изхвърлено във водоем край Перник. Според обвинителния акт тя е душена с ръце и със стреч фолио от съпруга си в дома им в столичния кв. "Лагера". Тялото бе намерено месец по-късно - през ноември, когато разследващите задържаха съпругът на жертвата и баща му. Прокуратурата повдигна обвинение за убийството ѝ на Орлин и на баща му Пламен Владимиров, който според доказателствата на прокуратурата е натоварил тялото ѝ в куфар, който изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари