Полицай отказа подкуп от 2 бона

0
Честният униформен закопчал белезниците на контрабандиста
Честният униформен закопчал белезниците на контрабандиста

Полицай отказа подкуп от 2 000 лв. и задържа контрабандиста, който му предложил парите.

В ареста е прибран 40-годишен жител на село Буковлък, спипан с голямо количество цигари без бандерол, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Екшънът се разиграл в областния град - между стадион „Плевен“ и залата по борба. Полицаи от Второ районно засекли 40-годишния, докато прехвърлял кашони с цигари от „Ауди“ във "Фолксваген". Мъжът забелязал униформените и се опитал да избяга. Служителите на реда обаче го застигнали на метри от мястото. При задържането контрабандистът предложил две хиляди лева на единия полицай, за да го освободи, но вместо свобода получил белезници на китките.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура. С решение на наблюдаващия прокурор на арестувания е наложена мярка за задържане до 72 часа. Образуваното досъдебно производство.

Оказало се, че в пренасянето на нередовната стока има и втори участник – също 40-годишен, но от село Победа. Той е собственик и ползвател на „Фолксваген Венто", в който са товарени тютюневите изделия. При последвали претърсвания и изземвания в леките автомобили са намерени и иззети пет кашона с общо 2 500 кутии с цигари без бандерол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари