Полицай от Шумен получи грамота за човечност

8
Пътният полицай Валери Вълчев разказа за работата си на ученици в СУ „Трайко Симеонов“
Пътният полицай Валери Вълчев разказа за работата си на ученици в СУ „Трайко Симеонов“ Снимка: Пресцентър ОДМВР Шумен

Пътният полицай Валери Вълчев разказа за работата си на ученици в СУ „Трайко Симеонов“

Как полицаите на пътя разбират кои шофьори са пияни, защо се държат за коланите, стреляли ли са с пистолет и често ли гонят престъпници, са част от въпросите, на които пътният полицай Валери Вълчев отговори на ученици в СУ “Трайко Симеонов“. Поканата за гостуване в училището дойде от началният учител Стиляна Иванова, която преди време изпаднала в ситуация на пътя, при която Валери Вълчев ѝ оказал помощ. В началото на месеца заради неправилно паркиране неизвестен нарязал четирите гуми на автомобила ѝ.

„Получих обаждане по телефона от полицейски служител, който ме попита къде е паркиран автомобилът ми. Обясних, че съм спряла неправилно, но просто нямаше никъде място за спиране. Помоли ме да сляза до колата, защото имало някакъв проблем. Заедно със сина ми слязохме и видях, че са ми вдигнати чистачките, че едното странично огледало е изкъртено. Полицейският служител ми каза, че са забелязали, че са нарязани четирите гуми на автомобила. Изпаднах в шок, но изненадата дойде, когато единият от тях ме успокои с думите „ „ние сме тук да ви помогнем с каквото можем“.

„В това време синът ми се обади на негов приятел да дойде, да сменим гумите. Започнаха, но бяха неуверени. Тогава полицаят смени четирите гуми абсолютно сам. Помогна ми и с подръчни материали закрепи страничното огледало. Гледах и не вярвах, наистина“, сподели преди време Иванова.

Човешкото отношение, което получила е поводът да покани полицейският служител в училище, за да разкаже повече за работата му на пътя. Пред ученици от 5, 6 и 7 клас Вълчев, който работи в системата на МВР от 2019 година разказа защо е избрал своята професия и какво му дава тя.

Въпросите не закъсняха и децата потърсиха отговори на редица въпроси, свързани безопасността на пътя, за начините по които полицаите се справят с престъпниците, колко често ги преследват с патрулки. В края на срещата Валери Вълчев получи Грамота за човечност, а на директора на ОДМВР- Шумен е изпратен благодарствен адрес от името на Стиляна Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Николай Николов
    Браво, Вале!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари