Полицаи опряха пистолет в главата на Лохте и го обраха

0
Олимпийският шампион Райън Лохте сподели подробности от неприятния инцидент
Олимпийският шампион Райън Лохте сподели подробности от неприятния инцидент Снимка: БГНЕС

Бразилската полиция започна разследване за обира на олимпийския шампион Райън Лохте.

Той е бил заплашен с пистолет, когато взел такси, за да се прибере в олимпийското село след купон в неделя сутринта. Те били облечени като военни полицаи.

Първо имаше различни версии, но самият Лохте разказа ужасяващите подробности, пише 24 часа.

"Накараха ни да спрем и тези хора извадиха някаква значка, полицейска значка. Автомобилът им бе без светлини. Извадиха пистолетите си. Казаха на останалите плувци да легнат на земята и те се подчиниха. Аз отказах и им заявих, че не съм направил нищо лошо, за да лягам. И един насочи пистолета си към главата ми и ми каза да лягам. Аз си вдигнах ръцете и той ми прибра портфейла. Остави ми телефона и кредитните карти", обясни 32-годишният плувец.

Разследването е стартирало, въпреки че няма оплакване от американската делегация. В неделя сутринта МОК нарече историята "лъжа", но няколко часа по-късно се поправи.

Олимпийският комитет на САЩ потвърди за инцидента. "Според четирима членове на американския плувен отбор (Гунар Бенц, Джак Конгер, Джими Фелген и Райън Лохте), те си тръгнали от купон в неделя сутринта с такси към олимпийското село. Автомобилът е спрян от хора, които се представили за полицаи и поискали техните лични вещи. Всички спортисти са добре и дават показания на властите", се казва в официалното съобщение. "Всички са разтърсени. Слава Богу, само са им взели портфейлите", каза майката на Локте Илеана.

Групата плувци била във къщата на Франция за рожден ден на приятел. На партито присъствал и бразилският плувец Тиаго Перейра с жена си. Той обаче си тръгнал по-рано и оставил американците да копунясват. Райън Локте има 6 олимпийски титли в кариерата си и бе един от най-големите съперници на Майкъл Фелпс.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари