22 пияни и 13 дрогирани шофьори са хванати само за ден у нас

1
Извършен е контрол на близо 11 000 шофьори и пътници
Извършен е контрол на близо 11 000 шофьори и пътници Снимка: БГНЕС

Извършен е контрол на близо 11 000 шофьори и пътници

В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – осем от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 8125 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 10 833 водачи и пътници. Съставени са 2167 фиша и 513 акта за установени административни нарушения (АУАН). Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, посочват от Министерството.

По метода „линеен контрол" са проверени 2198 МПС и 2235 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 512 фиша и 95 АУАН. Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Четирима души са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари