Полицай накарал млад шофьор да надере стъклото си със стотинка

0

Жалба заради арогантно отношение на полицай ще подаде млад шофьор от Разград.

19-годишният водач е спрян за проверка, съставен му е акт заради намалената видимост на предните странични стъкла, а служителят на реда го накарал да отстрани това нарушение като надере стъклото с монета, съобщава Дарик

Полицаят бил категоричен, че на колата е поставено фолио и настоявал то да бъде махнато от стъклата – разказва Иван Стоев. Той бил спрян за проверка 20 минути след полунощ на 3 март на ул. „Лозенград“ в Разград.

Пътувал сам, управлявал служебна кола на фирмата на баща си, марка „Крайслер Вояджър“. Колата е закупена в този фабричен вид – категоричен е баща му Драгомир Стоев.

В акта, който е съставен на младия шофьор, са описани 2 нарушения: не носи свидетелство за управление на МПС и намалена е прозрачността на предните странични стъкла на автомобила.

Шофьорската книжка заедно с останалите си документи младежът изгубил дни преди полицейската проверка, започнал е процедурата по издаване на нови и не оспорва това нарушение. Относно стъклата на колата обаче, тъй като счита, че това е фабричния вид, смята да се консултира с адвокат и евентуално да оспори акта.

Иван Стоев разказва, че и други негови приятели са се оплаквали от арогантното поведение на конкретния служител на реда.

В първия работен ден след празниците ще подадем и жалба заради арогантното поведение на полицая Светослав Христов Цонев – заявява бащата на младия шофьор.

"Има ли право, след като вече е съставил акт, да го кара да уврежда автомобила" - пита бащата.

Тъй като жалбата все още не е подадена, ще очакваме коментар от ОДМВР-Разград след входирането й в понеделник.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари