Политолог: "Продължаваме промяната" във външно министерство е сякаш кукувица да снесе в чуждо гнездо

1
Доц. Румяна Коларова смята, че е е наглост ПП-ДБ да иска да бъде във Външно министерство
Доц. Румяна Коларова смята, че е е наглост ПП-ДБ да иска да бъде във Външно министерство Видео: NOVA

Доц. Румяна Коларова смята, че е е наглост ПП-ДБ да иска да бъде във Външно министерство

„От ГЕРБ едва ли ще искат друг министър, освен външния. За останалите ведомства ще оставят „Продължаваме Промяната” да предлагат на тяхна отговорност. Договорката е направена и няма изненада. Говорейки за състоянието на българската външна политика, Мария Габриел неслучайно е с най-високо доверие в Министерския съвет. Опитът да инсталираш представител на ПП там е сякаш кукувица да снесе яйце в чуждо гнездо”. Това каза политологът доц. Румяна Коларова.

Тя обясни, че отношението на „Продължаваме Промяната” към дипломацията е „сбъркано”. „Последната визита в САЩ беше подготвена от лобисти - абсолютно падение. Такива посещения се подготвят от дипломати, но ако мислиш, че не са достатъчно опитни... Това е огромен външнополитически гаф. За мен е наглост ПП-ДБ да иска да бъде във Външно министерство, е мнението ѝ, предава NOVA.

От своя страна Александър Симов от БСП смята, че някой измежду ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще отстъпи за МВнР. „Бих разбрал претенцията на ПП, ако бяха се обосновали, че искат да предложат нова външнополитическа концепция, защото Габриел не се справя. Те обаче не направиха това. Имам леки опасения от идеята, че един човек става за всяко министерско място. Търси се престижен пост за Денков, защото ПП са в капан при ротацията. Те са поставени в ситуацията да гласуват за кабинет на ГЕРБ или за такъв, посочен от ГЕРБ. Затова искат да имат поне Външното министерство, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари