Политолог: Петков и Василев имат голям потенциал

1
Проектът на двамата бивши служебни министри може да промени хода на кампанията, изтъкват политолози
Проектът на двамата бивши служебни министри може да промени хода на кампанията, изтъкват политолози

Обратното броене до кампанията преди първия вот 2 в 1 започна, а според политолозите ходът ѝ в голяма степен ще се определи от проекта на бившите министри в служебния кабинет

"И ако те се включат и вложат същата енергия, с която работиха като министри, бихме станали свидетели на една много интересна кампания, която може да размести пластовете“, заяви политологът Слави Василев пред BulgariaOnAir

В момента двамата бивши министри са на етап търсене на партия. Въпреки че все още не е ясно кого ще подкрепят или кой ще подкрепи тях, шансовете им никак не са малки.

"Техният потенциал е много голям, ако или като започнат да обикалят страната, не само тук в София и вложат всичко, шестицата им е гарантирана“, категоричен е Василев.

От "Демократична България" вече са имали неформални разговор с Петков и Василев. Формацията е готова на взаимодействие, но при конкретни условия.

"Има много неща, които ДБ може да направи. Напълно е възможно да се окаже, че може да се работи в два неконкурентни потока“, смята Петър Славов от "Демократична България".

Критични обаче се оказаха от левицата.

"Живели сме в една лъжа. Ще видим тяхната програма, всичко, което е произлязло до този момент говори за задкулисие“, посочи Иван Иванов от БСП.

Вече е ясно, че президентът Румен Радев ще се бори за втори мандат. Очакванията на експертите са кандидатът на ГЕРБ да влезе в трудна изборна битка. Не се изключени и изненади.

"То ако не е национално разпознаваемо лице, няма никакъв шанс да бъде опонент на Румен Радев. "С какво ще го победят - с корупцията и кражбата ли?, каза Василев.

Не е изключено също президентската кампания да бъде белязана и от компроматни войни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари