Полезни приложения на чая в домакинството

0
Използваните торбички чай могат да се употребят по много начини
Използваните торбички чай могат да се употребят по много начини

Чувствайте се свободни да използвате повторно стари торбички чай: малките торбички могат да се използват по много начини в домакинството, след употреба

1. Рециклиране на пакетчета чай срещу неприятни миризми

Искате да придадете свеж аромат на спортните си обувки отвътре или да издърпате горчивия мирис на сирене от хладилника? Работи с използвани пакетчета чай. Просто оставете няколко пакетчета чай да изсъхнат и ги поставете в обувките си или в хладилника. След няколко часа нежеланите миризми ще изчезнат, уверява Actualno.

Какъв вид чай? Сортове чай, които миришат интензивно - от лавандула през горски плодове до ябълка.

2. Измийте ръцете си с чай вместо със сапун

Говорейки за неприятни миризми: Старите торбички чай правят чудеса срещу миризмата на лук или чесън по ръцете ви. Просто разрежете използвана торбичка чай и разтрийте чаените листа в нея между ръцете си.

Какъв вид чай? Пресни чайове като лимон, портокал, джинджифил, които не са ароматизирани.

3. Използвайте отново пакетчета чай за тъмни кръгове

Чаят придава на кожата свежест – подобно на кафето. Твърди се, че танините, съдържащи се в чая, намаляват подуването на тъмните кръгове и ги изсветляват. Тук се препоръчва повишено внимание, тъй като танините в черния чай също могат да обезцветят кожата в жълтеникаво или кафеникаво. Най-добре е да поставите две стари торбички чай в хладилника за около час, тогава полезните за кожата съставки ще бъдат приятно хладни.

4. Облекчение на болки

Черният чай има доказани грижовни свойства във връзка с невродермит и кремове, както установи университетът в Любек. Така че изглежда има нещо в това, че определени вещества в чая могат да осигурят облекчение при заболявания или болки.

Какъв вид чай? Черен и зелен чай, които се грижат за чувствителната кожа около очите с танини и антиоксидантни свойства. Важно: Ароматизираният чай може да причини алергични реакции. Затова използвайте само чисти чайове.

5. Потопете се: чай като добавка за вана

Ако чаят мирише толкова прекрасно в сутрешната ни чаша, защо да не го използваме като добавка за баня? Повторното използване на стари торбички чай и същевременно релаксация звучи прекрасно. Не просто хвърляйте торбичката си във ваната, а направете втора запарка с няколко използвани пакетчета чай в по-голям съд. След това добавяте отварата към водата за баня.

Какъв вид чай? Всеки сорт, който ухае добре и отпуска – например чай от лавандула, шипка или маточина. Отново е важно да не използвате ароматизирани чайове.

6. Втора запарка за коса и против пърхот

Твърди се, че антиоксидантите насърчават растежа на косата, докато се грижат за сухия скалп. Затова използвайте вече използваните торбички чай следващия път, когато миете косата си. Както при добавката за вана, сварете втора инфузия в отделен съд и масажирайте чая в косата си под душа. Изплакнете обилно и сте готови.

Какъв вид чай? Зеленият чай и ментовият чай са с високо съдържание на антиоксиданти. Чаят не трябва да се овкусява.

7. Подкрепете заздравяването на рани с използвани пакетчета чай

Твърди се, че растителните дъбилни вещества имат противовъзпалителен ефект и помагат на кожата да се лекува. Можете да поставите компрес от пакетче чай върху леки драскотини, слънчеви изгаряния или ухапвания от насекоми или да намажете втората запарка с памучен тампон. Просто го оставете за няколко минути. При слънчево изгаряне и ухапвания от насекоми е хубаво да поставите пакетчетата чай предварително в хладилника. Също така трябва да можете да третирате малки драскотини с хладки пакетчета чай.

Какъв вид чай? Черният и зеленият чай са богати на танини и се казва, че имат противовъзпалително действие. Тук също е важно никога да не използвате ароматизиран чай, тъй като това може да предизвика алергични реакции по кожата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари