Походът по пътя на Ботевата чета ще се проведе за 76-и път

3
По традиция събитието ще състои в периода 27 май – 2 юни
По традиция събитието ще състои в периода 27 май – 2 юни Снимка: Facebook / Областна администрация - Русе

По традиция събитието ще състои в периода 27 май – 2 юни

За 76-и път ще се проведе Националният туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“. Това е една от най-мащабните туристически инициативи в страната, която се организира от Областна администрация – Враца. По традиция събитието ще състои в периода 27 май – 2 юни. То се подкрепя и от Областна управа в Русе. Според заместник областния управител Георги Георгиев организирането на подобна инициатива е изразител и пазител на историческата памет. „Достойно е да почитаме най-светлите страници от миналото си“, каза Георгиев и посочи, че със сигурност преживяното в дните на похода ще остави значим спомен в участниците.

Всеки желаещ да се включи в туристическата инициатива и да извърви пътя на героичността и славата, може да го направи като изпрати заявка на електронна поща: [email protected], или на адрес: град Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация – Враца.

Заявки за участие на ученически групи следва да се подадат в срок до 29-и април, тъй като изхранването на учениците е за сметка на бюджета на Областна администрация – Враца и е предмет на обществена поръчка.

За останалите групи и индивидуални участници срокът за заявки е до 15-и май. Подробности за събитието и текста на регламента може да намерите на следния уеб адрес: https://vratsa.government.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-ро-patya-na-botevata-cheta.html.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари