Погребалният агент е получил 1 000 лева за кремация на откритите тленни останки

0
И седемте тела са в един гроб
И седемте тела са в един гроб Видео: NOVA

Прокуратурата с разкрития за откритите тленни останки край Банкя

Софийската градска прокуратура и СДВР дадоха съвместен брифинг относно тленните останки на няколко човека край Банкя.

Вече е установена самоличността на един от починалите и са разпитани негови роднини, предава Дарик.

Вчера е бил задържан мъж за измама, делото е под надзор от СГП и разследването се извършва от СДВР. Извършен е оглед, който първоначално се установяват в плитък гроб останки на трима души, а отдолу – още четирима.

Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт. Било е платено на обвиняемия сума от 1000 лева за извършване на кремация на останките, а те дори получили урна с прах, стана ясно още от брифинга. Те не са имали информация дали действително е извършена кремация на техния баща.

Обвиняемият не се признава за виновен, а твърди, че е станала грешка. Всички възможни версии ще бъдат проверявани. Изясняват се обстоятелствата, както и идентификацията на останалите тела.

Според обвинението, подобно дело е прецедент, заради това е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура.

Преди да стане обвиняем, заподозреният е загатнал, че има още тела, но след като е привлечен като обвиняем, той не преповтаря думите си.

От СДВР уточниха, че районът е отцепен и при разравянето на общо две места в същата местност са намерени човешките останки. Три от труповете са от женски пол, а четири - от мъжки. До този момент експертите казват, че няма данни за насилствена смърт, но не може да се каже напълно категорично все още поради напредналия стадий на трупно разложение. Предстоят да се назначат токсикологични експертизи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари