Погребаха българче, което се хвърли под влак в Италия

0
13-годишното момиче се самоуби след кавга с майка си
13-годишното момиче се самоуби след кавга с майка си

Десетки българи и италианци изпълниха църквата в Калисезе, до град Чезена, за да изпратят 13-годишното българско момиче, което се самоуби на 21 септември.

Българската ученичка скочи под товарен влак по линията Болоня- Анкона през нощта, след като избяга от дома си часове преди това заради кавга със семейството си. Много италиански медии съобщиха за трагичния жест на ученичката, обяснявайки го с трудния психологически период, в който се намирала.

Преди години починал неочаквано и бащата на момичето. Според тях българката излязла с приятелите си вечерта и както и друг път, закъснявала. Притеснена, майка й се обадила по телефона, след което последвала бурна кавга.

Така, няколко часа по-късно, или в 4,30 сутринта българката решила да сложи край на живота си. След като стигнала до гарата на град Чезена, вървяла 1 км пеша и след наближаването на един товарен влак, се хвърлила на релсите. Машинистът се опитал да удари спирачки, но влакът прегазил момичето. Заради блокирането на гарата този ден бяха анулирани всички регионални влакове, а тези между Милано, Болоня, Венеция, Анкона, Лече и Таранто регистрираха над 3 часа закъснения.

Властите нямат съмнение, че жестът на момичето е извършен доброволно, тъй като при напускането на дома си оставило писмо. Смята се, че е стигнало до екстремния жест, тъй като не понасяло вечните натяквания за закъсненията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари