Погнаха занималнята, чиито служители изоставиха дете на Витоша

2
Всъщност това било клуб, в който се грижели за деца срещу 5 лева на час
Всъщност това било клуб, в който се грижели за деца срещу 5 лева на час Видео: NOVA

2-годишно дете беше изоставено без надзор на Витоша, почти припаднало в голямата жега, с тежко слънчево изгаряне.

За момиченцето се грижели възпитатели от частна занималня. Те обаче го оставили защото "било инатливо", предава NOVA.

Последва вълна на възмущение в социалните мрежи, а Агенцията за закрила на детето се самосезира и установи много нередности. Оказа се, че занималнята е без лиценз, а осем институции са ангажирани да я проверяват.  

По думите на управителката всъщност това е детски клуб, а не занималня. В него се полагали грижи за деца на близки и познати срещу 5 лв. на час. В сайта на детския клуб пише, че той се намира на ул. „Марин Дринов” в София, а на страницата във Facebook на клуба - ул. „Кракра”.

Проверка на NOVA обаче установи, че и на двата адреса няма детски клуб.

Още във вторник репортер на NOVA се свърза с управителката на детския клуб. В телефонния разговор тя обявила, че имала ангажименти и не можела да коментира.

Евгения Пушникова от отдел „Образование на българите зад граница и училищна мрежа” към МОН обясни, че детското заведение не е частна детска градина. Извършена е проверка в регистъра на институциите. Направена е и справка за постъпване на заявления за вписване в регистъра на институциите, тъй като има частни детски градини, които все още са в процедура, но на този етап няма подадено заявление.

Призовавам всеки родител, който е предпочел да даде детето си в частна детска градина, направил е този избор, да се информира дали детското заведение е включено в регистъра на институциите, който е публичен. Това е важно за здравето на децата ни. Още повече родителите могат да поискат удостоверение, че частната детска градина е вписана в регистъра”, каза Пушникова и добави, че всички частни детски градини, вписани в регистъра работят добре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари