Подправките могат да изместят диетите

0
Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва  здравето на хората.
Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.

Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея. Червеният пипер например помага за 
отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News.

По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето наразлични подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене. 

Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва 
здравето на хората. Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората отредица болести, твърдят те.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари