Подложиха крак на Кунева

0
Кунева пък се сравни с Маргарет Тачър
Кунева пък се сравни с Маргарет Тачър Снимка: Булфото

АБВ няма да даде подкрепата си на Меглена Кунева, научихме от Канал 3.

Това е заявила Мариана Тодорова, говорител на ПГ, по време на общата сбирка, на която се събраха четирите парламентарни групи, крепящи кабинета. На сбирката Кунева представила концепцията си за МОН.

Партията на Първанов не смята Кунева за подготвена за поста начело на просветата и е изказала резервите си, че тя няма да се справи с този ресор, дала да се разбере пред всички Тодорова от името на ПГ.

Кунева пък демонстрирала силно его, като отвърнала, че и Маргарет Тачър дори е била министър на образованието, разкриха депутати от мнозинството.

Докато отговаряла на въпроса на патриота Димитър Байрактаров дали ще върне за изучаване Николай Хайтов, чийто разказ отпаднал от програмата по литература, Кунева се присетила да репликира депутатката от АБВ. "Между другото, и Маргарет Тачър беше министър на образованието", захапала Тодорова кандидат-министърката на просветата, цитираха я от мнозинството.

Не се знае обаче дали депутатите на АБВ ще влязат в пленарната зала, или с отсъствието си ще улеснят избора й, понеже кворумът ще падне.

От ГЕРБ категорично заявиха, че ще дадат подкрепата си за Кунева. Заяви го зам.-председателката на ПГ на партията-мандатоносител Цвета Караянчева.

"В пленарната залще подкрепим единствената кандидатура в лицето на г-жа Кунева, предложена от РБ и входирана от министър-председателя", декларира Караянчева. Тя се надява Кунева да се справи с ресора.

Веднага след срещата с депутатите от четирите групи Кунева влезе на среща насаме с народните избраници от Патриотичния фронт. Малко преди нея вътре се озова Найден Зеленогорски. Очаква се след това Патриотите да вземат окончателното си решение дали ще гласуват "въздържал се", каквото намерение имаха по-рано.

След срещата Кунева обяви, че отговорила на въпроси. "Предпочитам по-малко да кажа, повече да направя", каза тя на излизане, след което в 17.30 влезе на среща при БДЦ.

От ПФ обаче не казаха нищо и се събраха на заседание на групата да решават.

Оттам нямат нагласата да й дадат подкрепата си, показа репортерска проверка на Канал 3. Петимата депутати на Народен съюз, водени от Светлин Танчев, се готвят да гласуват "против", резерви имат и хората на Ковачки.

- See more at: http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/24780-Parvo-v-Kanal-3!-ABV-podlodzi-krak-na-Kuneva,-tya-se-sravni-s-Tachar#sthash.bUzVl2DF.dpuf

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари