Подготвят Истанбул за опустошително земетресение

3
Сеизмолози прогнозират трусове с магнитуд 7,2 - 7,6 в района на Мраморно море
Сеизмолози прогнозират трусове с магнитуд 7,2 - 7,6 в района на Мраморно море

Сеизмолози прогнозират трусове с магнитуд 7,2 - 7,6 в района на Мраморно море

Турските власти възнамеряват да започнат подготовка на Истанбул за евентуално разрушително земетресение, за което предупредиха сеизмолозите.

Това съобщи на пресконференция министърът на екологията и градското развитие Мехмет Ожасеки.

„Срещнахме се с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу и ръководителите на столичните райони заради възможно земетресение в Истанбул. Постигнахме принципно споразумение и започваме работа, за да се подготвим за въздействието на стихиите следващата седмица", каза той.

На 12 юли турският сеизмолог Наджи Гьорюр прогнозира трусове с магнитуд 7,2-7,6 в района на Мраморно море, където се намира 17-милионният мегаполис Истанбул.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари