„Под прикритие“ - пълно разочарование!

1

Разочарование! Тази една дума прозвуча от устата на мнозина зрители, очаквали с нетърпение дълго време старта на новия пети сезон на сериала „Под прикритие".

Отлагането на последния засега сезон с година, уж, за да се подобри качеството му и масираната рекламна кампания в полза на сериала, продължила през това време, не оправдаха очакванията за силен старт на първата серия. Всъщност истинската причина за забавянето бяха финансовите драми на продуцентите, което за жалост е оказало влияние на изпълнението на любимата сага.

Дори заклети фенове на хитовата досега БГ кримка останаха недоволни от епизода, който бе показан в неделя вечерта по БНТ и паралелно в зала 3 на НДК за отбрана публика. Минути след края на излъчването по националната телевизия социалните мрежи заваляха с коментари „за" и „против" качествата на първата серия. Мненията бяха полярни - от „слабо начало" и „по-хубаво да нямаше нов сезон" до „отново отличен епизод, както всички досега".

Но дори и зрители, които засипваха със суперлативи любимите си герои от „Под прикритие", отбелязваха, че са очаквали по-силно начало и по-добра игра на любимеца си Мариан Вълев в ролята на мафиота Куката. „Тия продуценти почнаха да осират сериала баш на финала. Целта е да бъде максимално реалистичен за БГ, а не холивудски екшъни", негодува и друг киноман. Имаше и такива, които бяха подразнени от продуктовото позициониране във филма. „Този първи епизод доказа, че сериалът вече не е старият „Под прикритие", а един голям фон за реклами. Само се загледайте и ще видите за каква реклама става въпрос", написа във Фейсбук гневен зрител.

Немалко бяха и критиките към сценаристите и продуцентите на сериала, че са подгрявали публиката, че още в първата минута на новия сезон ще бъде убит един от главните герои. И наистина ченгето Мартин, изиграно без никакъв живец от Ивайло Захариев, пада покосен от куршум по време на операция. А след това действието на филма се връща с шест месеца назад, което според логиката означава, че в крайна сметка бездарният Захариев ще участва в целия пети сезон.

Още в първата серия Владо Пенев, в ролята на прочутия инспектор Попов, показа класата си на актьор, който умее да се превъплъщава талантливо в различни образи. Куката, който, макар и да е обожаван от доста зрители, пък сякаш маркира игра и като че ли на екрана се вижда, че му е скучно да играе. Той се справя наистина отчайващо с ролята си и дори танцът му, който би трябвало да е култов, изглеждаше нелеп и жалък.

В първата серия и Силвия Петкова, и Йоанна Темелкова не блестят с особен чар. Най-много, при това заслужени овации в зала 3 и сред зрителите пред малкия екран, обра Бойко Кръстанов, който продължава участието си в сериала като ченгето под прикритие Ерол. „Много е силна ролята на Ерол и за разлика от Мартин е много добър", коментира зрител на сериала в социалните мрежи. „Добре се справя момчето. Много е хубаво и има излъчване", добавя очевидно фенка на 28-годишния Кръстанов.

Част от почитателите на „Под прикритие" пък съветваха критиците на сериала да не бързат със заключенията и да не съдят по първата серия за новия сезон, който ще продължи до юни. Според тях кримката има голям потенциал и не бива съвсем по нашенски всичко да се оплюва от самото начало. Въпросът, който обаче най-силно вълнува феновете на „Под прикритие", е дали Джаро е жив и дали героят на Михаил Билалов все пак няма да се появи изненадващо в петия сезон, макар че в миналия бе убит от инспектор Попов (Владо Пенев). „В каста никъде не прочетох „Михаил Билалов" и затова мисля, че Джаро ще си остане мъртъв", споделя зрител и получава отговор от друг фен на кримката, че вероятно култовият мафиот е жив и със сигурност ще се появи по някое време в сериала.

Бдителни зрители видяха и редица гафове. Къде е спял скриптърът, след като в единия кадър Бойко Кръстанов е с бяла риза, а влиза в следващия със сива, макар действието и в двете сцени да се развива по едно и също време, недоумяваха възмутени киномани. Във финалните надписи на „Под прикритие" сред режисьорите вече липсва името на Димитър Гочев, който доскоро бе съдружник с продуцента Димитър Митовски. Заради финансови проблеми обаче двамата се скараха, а Гочев дори за известно време се скри в САЩ. Режисьори на новите 12 епизода освен Митовски са Виктор Божинов, Зоран Петровски и Мариян Макариев.

Куката бойкотира премиерата, пуши на закрито

Мариан Вълев-Куката бойкотира премиерата на сериала в НДК и не се появи на нито едно от партитата в чест на филма. Липсата му бе забележима, защото той е един от култовите герои в „Под прикритие", а освен това бе и съсценарист на предишните епизоди. Актьори от екипа на филма и зрители с учудване коментираха липсата му и се питаха дали не се сърди за нещо на продуцентите и режисьорите.

В същото време заклетият бунтар бе засечен да пафка дори в закрити заведения, където очевидно забраната за пушене не се спазва. Докато температурите навън са ниски, театралът умишлено си избира кафенета, в които дърпането на папироса е позволено. Вълев споделя, че няма по-голямо удоволствие от кафе с цигара, заради което не го е еня за законите. Той оправдава собственото си нарушение с чуждото - „Като пушат всички, що да не пуша и аз?", недоумява Куката, който инак е първи радетел за правораздаване.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари