Почитаме Шекспир с "Както ви харесва" в Синема сити

0

Днес 23 април, когато се навършват 400 години от смъртта на Шекспир, Британски съвет и Cinema City организират прожеции (на запис) на "Както ви харесва" (As you like it) едновременно в 5 града – София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора.

В Русе прожекцията е в Cinema City от 19.00 часа, съобщи Арена Медиа.

Това събитие е част от глобалната програма на Британски съвет "Шекспир е жив" за честване живота и творчеството на Шекспир по повод 400 годишнината от смъртта му през 2016г.

Славната шекспирова комедия за любовта и промяната се завръща в Националния театър за първи път от повече от 30 години. В ролята на Розалинда ще видим Розали Крейг (позната от участието си в мюзикъла "Лондон роуд" и в "Макбет" на Манчестърския международен фестивал).

След като баща й е изпратен в изгнание, Розалинда и братовчедка й Целия загърбват живота си в княжеския двор и се заселват в Арденската гора. Там, далеч общоприетите очаквания, Розалинда изпитва освобождаващото изживяване на преобразяването. Предрешвайки се като млад момък, тя променя начина си на живот и намира любовта.

Представлението е на английски език, със субтитри на български.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари