Починалият пациент е бил приет в Тубдиспансера

3
Наложило по спешност да бъде прехвърлен в интензивното отделение, но краят се е оказал фатален
Наложило по спешност да бъде прехвърлен в интензивното отделение, но краят се е оказал фатален

Пациент почина в Русе след усложнения от грип.

49-годишният мъж е бил приет в Тубдиспансера с пневмония, а след влошаване на състоянието му е преместен в интензивното терапевтично отделение на УМБАЛ „Канев“. Въпреки усилията на лекарите, два дни по-късно е починал, предаде Русе Медиа.

Мъжът се е почувствал зле в края на миналата седмица. Два дни по-късно, в неделя сутринта, е постъпил в Тубдиспансера. Вечерта се е наложило по спешност да бъде прехвърлен в интензивното отделение, но краят се е оказал фатален.

"Беше приведен при нас във връзка с усложнената пневмония, дихателна недостатъчност. Лекуван е два дни, доста бързо развитие на заболяването до фатален изход. Става дума за двустранна полисегментна пневмония, потенциално фатално усложнение. Пациентът е тестван е с бързите тестове за грип, които показаха грип А. Ние имаме бързи тестове, за повече типизация нямаше време, защото много бързо се разви заболяването“, обясни д-р Ирена Панджарова от Интензивно терапевтично отделение.

Тя отново посъветва болните да търсят лекарска помощ, а не да се самолекуват, тъй като никой не може да предвиди усложненията. В болницата се лекуват още двама пациенти, които са в добро състояние. Една от тях вече е изписана.

Засега това е единственият смъртен случай от грип в Русе, докато в предишни години те са били повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари