Починалите с COVID-19 в Русенско станаха 780

0
За последното денонощие са починали три жени и един мъж с положителен тест за коронавирус
За последното денонощие са починали три жени и един мъж с положителен тест за коронавирус

Лек ръст на заболеваемостта от COVID-19 за последните 24 часа спрямо четвъртък срещу петък отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско.

Въпреки това тенденцията от последната седмица остава положителна и от вторник насам няма ден, в който броят на заразените в областта да е бил над 100. Единствено в понеделник срещу вторник бяха отчетени 125 заразени за ден, но тогава беше поставен и абсолютен рекорд по брой оздравели – 499 само за денонощие.

Новите случаи на коронавирусна инфекция в област Русе са 72, като излекувани за изминалото денонощие няма. 58 от заболелите са или приблизително 81% са от община Русе. Петима заразени има в община Две могили, четирима в Ценово, трима в Бяла, както и двама във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13203, а преболедувалите остават 10763. Активните случаи са 1662. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 382-ма души, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, като шест от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали три жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 780, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 449 от тях са мъже, 331 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 16.

До момента в областта са извършени 17940 имунизации, като повторна доза са получили 3896 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие поставените ваксини са 309.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари