Починалата родилка в Благоевград загубила всичките си близки за няколко години

10
Останал само мъжът й, който оттук нататък сам ще се грижи за 3-годишното им момченце
Останал само мъжът й, който оттук нататък сам ще се грижи за 3-годишното им момченце

Медицински надзор - София започва разследване на смъртта на 30-годишната Евгения, издъхнала по време на планирано секцио, в родилно отделение на МБАЛ Благоевград

Специалистите от надзора пристигат в болницата в понеделник, пише struma.com.

Информацията е, че жената не понесла общата упойка, започнала да се задушава, интубирана е, но въпреки спешните мерки починала на операционната маса. Лекарите от екипа останали шокирани от смъртта ѝ и до днес нямат обяснение какво се е случило. Спряло е сърцето, внезапно е спряло и дишането й. Аутопсията също не каза нищо категорично за причината за смъртта й, изпратени са проби за хистологични изследвания, за да се разкрие истината по случая.

По време на бременността Егения е преболедувала Ковид 19, дали след него не са се появили усложнения, това ще покажат резултатите от изпратените проби. Да се хвърля вината на лекарския екип е изключително несправедливо, коментират медици, убедени, че в случая не става въпрос за лекарска грешка. Хората лесно съдят, без да имат право да дават оценка на лекарския труд, който не познават. Няма лекар, който да причини умишлено подобно нещо, така че търпеливо трябва да се изчакат заключенията, експертизите и проверката на компетентни лица.

Възможно е и да бъде поискана и разрешена реаутопсия, ако близките и имат някакви съмнения около резултата, коментираха приятели на младата жена. Случаят разтърси не само близки и познати на момичето, изключително разстроени са и медиците от родилно отделение. "Не мога да кажа какво се е случило, просто не знам, ще чакаме резултатите от изпратените проби. За мен екипът подготвял секциото, е екип от професионалисти, които са изродили стотици бебета. Не се е стигнало до изваждане на бебето, тъй като колегите се борили за живота на майката", коментира д-р Митев, който също бе смазан след инцидента.

Трагедията в семейството на Евгения е голяма. Оказа се, че тя е от дупнишко село, няма близки роднини, родителите ѝ са починали, починал е и брат й. Останал само мъжът й, който оттук нататък сам ще се грижи за 3-годишното им момченце. Очаквали второто си бебе с много любов, имали планове за бъдещето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Утре с моя отивам за риба!
- Ооо, ти си рибарка?
- Ами, в началото лових малко, после спорта ме увлече, и сега пия като всички!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари