Починала е жена с коронавирус от Ветово

0
3 нови случая на коронавирус в Русе
3 нови случая на коронавирус в Русе Снимка: Dunavmost

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани три нови случая на коронавирус

Става дума за трима мъже на възраст между 37 и 67 години. Двама от тях, които са на 37 и 47 години и са съответно от гр. Русе и село Голямо Враново са без сериозна симптоматика и са оставени под домашна изолация. Другият мъж, който е на 67-годишна възраст и е от гр. Сливо поле е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“. Състоянието му е стабилизирано, на кислородна терапия е и за момента той се чувства добре.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта е 296 души, като активните случаи са 54. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 32-ма са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още петима, сред които и трима обитатели на дом за стари хора „Възраждане“ в Русе. Това означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 227. По-детайлна информация за епидемичната обстановка в социалното заведение очаквайте по-късно през деня.

През вчерашния ден е починала и 76-годишна жена от град Ветово

Припомняме, че тя беше с положителен PCR тест за коронавирус и съответно беше приета за лечение в Университетска болница „Канев“, като положителната ѝ проба беше съобщена на 22-ри този месец. Жената е имала и редица придружаващи заболявания, сред които хронична бъбречна и хронична сърдечна недостатъчност. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата.

Общият брой на починалите с COVID-19 от областта стана 15.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари