Почина славният български боксьор Георги Долапчиев

0
Опелото ще се състои на 14.01 (неделя) от 15:30 часа в храм "Света София"
Опелото ще се състои на 14.01 (неделя) от 15:30 часа в храм "Света София"

Опелото ще се състои на 14.01 (неделя) от 15:30 часа в храм "Света София"

На 66-годишна възраст след боледуване от рак почина един от най-славните, обичани и трудолюбиви хора в цялата история на българския бокс - Георги Долапчиев, съобщи Фокус.

"Долапа", както бе известен той, е републикански шампион, сребърен медалист от европейското първенство за младежи през 1976 г. и носител на купа "Странджа“ от 1981 г.

На 17-годишна възраст започва да тренира в ЦСКА под ръководството на Тодор Чакъров и Васко Касабов. След това продължава в спортната школа АШВСМ "Чавдар“ в София (Армейска школа за високо спортно майсторство). След това преминава в Академик, където прекарва около 9 години. След това прекарва 4 години в Локомотив София, където е в ролята на играещ треньор. Спира с бокса на 34 години.

След кратко отсъствие от боксовата зала, Георги Долапчиев се завръща на ринга като треньор. През последните 11 години бе главен треньор в столичния спортен комплекс "Олимпия“ в квартал Люлин 10.

Хората, които са имали честта и късмета да тренират под негово ръководство, ще го запомнят като весел, истински, честен и уникален човек и учител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари