Почина Ричард Шърман

1
Шърман е композитор на детски песни за "Дисни"
Шърман е композитор на детски песни за "Дисни" Видео: DisneySingItVideos

Шърман е композитор на детски песни за "Дисни"

Прочутият американски композитор на детски песни за „Дисни“ Ричард Шърман почина на 95-годишна възраст, съобщиха Ройтерс и БТА.

Шърман е човекът, който стои зад прочути песни, радвали поколения наред, като It's а Small World, както и на песните на Мери Попинз Supercalifragilisticexpialidocious, Chim Chim Cher-ее и Spoon full of Sugar.

Той е починал в болница в Бевърли Хилс, Калифорния. Причината е посочена само като „заболяване, свързано с възрастта“, се казва в некролога на „Дисни“.

Шърман беше едната половина от известния екип за писане на песни „Братя Шърман“ заедно с покойния си брат Робърт Шърман и беше смятан за част от вътрешния творчески кръг на Уолт Дисни.

Братята бяха възхвалявани като едни от най-плодовитите композитори-лирицисти на епохата. Написали са повече от 200 песни и са получили девет номинации за „Оскар“, от които са спечелили два „Оскара“ и три награди „Грами“, а също така са спечелили 24 златни и платинени албума през десетилетната си кариера.

През 2005 г. братята са приети в Залата на славата на авторите на песни, а три години по-късно са удостоени с Националния медал за изкуство, връчен в Белия дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Йосип Кобзон
    Я чакаю мой самай лучил товарещ путлерчето да дойде при меня! Прайси сюда, валодя, мъй тибе чакаем с самагона иа новичока! Наздаровя!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари