Почина проф. д-р Петър Симеонов!

11
Светилото в урологията си отиде от този свят на 66 години, след дълго боледуване
Светилото в урологията си отиде от този свят на 66 години, след дълго боледуване

Днес, на 66 години, след дълго боледуване, ни напусна урологът проф. д-р Петър Симеонов.

Тъжната вест съобщиха от УМБАЛ "Александровска".

Проф. Симеонов е роден през 1953г. в гр. Ямбол. През 1979г. завършва Висшия медицински институт в Пловдив, придобива специалност по урология през 1985г. От 1984г. е част от екипа на Клиниката по урология в Александровска болница, като в периода април 2013 – март 2016 я оглавява. Повече от 24 години се занимава с учебната дейност в Катедрата по урология на Медицински университет, София. Автор е на 223 научни труда, съавтор на 5 съвременни учебника по урология, автор на 8 рационализации, една от които е удостоена със златно отличие. Специализирал е бъбречна трансплантация, ултразвукова диагностика и лапароскопска урология в Белгия и Германия. През 2013г. е избран за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност "урология".

Професор Симеонов работи във всички области на урологията, като през целия му професионален път бъбречната трансплантация е основен приоритет. За заслуги към развитието на бъбречната трансплантация в България, през 2015г. той бе удостоен от президента Плевнелиев с орден „Стара планина“ І-ва степен.

Професор Симеонов бе дълбоко уважаван човек и лекар, който безрезервно и с чест отстояваше принципите на лекарската професия и бе пример за младите поколения медици със своята всеотдайност, човечност и професионализъм. Ще го запомним с неповторимото му чувство за хумор, дружелюбност и отзивчивост.

Поклон пред паметта му!

Поклонението ще се състои на 13.03.2020г. (петък) от 12.00ч. в храм “Света Неделя”, гр. София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари