Почина парапланеристът, пострадал на Мусала

1
Лекарите не можаха да се преборят за живота му
Лекарите не можаха да се преборят за живота му

Лекарите не можаха да се преборят за живота му

Почина парапланеристът, който се удари в метеорологичната станция на връх Мусала, предаде NOVA.

Инцидентът стана днес по обед. Първи към върха тръгват спасителите от Боровец. Изпратени са били 10 души. Те получили обаждане от централата в София за случая. Спасителите в Боровец веднага се свързват със служителя в метеорологичната станция.

Той е видял, че човекът е връхлетял в метеорологичната станция. Счупил е стъклото и почти е влязъл вътре. На място е имало лекар. Веднага са реагирали за първа помощ. Ударът е бил тежък”, обясни Ангел Керкелев от Спасителната служба в Боровец.

Преди да стигнат до мястото обаче е получено разрешение за намеса на хеликоптер и мъжът е взет с него. Военен хеликоптер от Крумово го е взел и транспортирал до пловдивската болница „Св. Георги”. В 16.25 ч. пациентът е бил поет от специализиран медицински екип, съобщиха от МО. За съжаление лекарите не са успели да се преборят за живота му.

Мъжът е един от най-добрите парапланеристи в България и е печелил няколко състезания. Най-вероятно е излетял заедно с група парапланеристи от Маркуджик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Фър-фър-фър - кац!
    Red Bull дава крила-а-а-а-а!
  • 1
    2
    zavist
    отърва се ,но да имаш ти кинти, връзки и да не си страхлив, но место да ебеш и да праиш весели деца , отиваш да си чупиш таза , даже и военнен хеликоптер нема те опраи .
  • 7
    1
    R.I.P.
    Екстремните спортове носят и екстремни рискове. Нека почива в мир.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари