Почина Лий Кърслейк

0
Бившият барабанист на британската рок група „Юрая Хийп“, Лий Кърслейк се спомина в събота на 74-годишна възраст
Бившият барабанист на британската рок група „Юрая Хийп“, Лий Кърслейк се спомина в събота на 74-годишна възраст

Бившият барабанист на британската рок група „Юрая Хийп“, Лий Кърслейк почина в събота на 74-годишна възраст, съобщава музикалното списание Rolling Stone, цитирано от ТАСС и БГНЕС.

Според изданието, причината за смъртта на музиканта, участвал и в записа на първите два албума от групата на британския рок музикант Ози Озбърн - Blizzard of Ozz (1980) и Diary of a Madman (1981), е рак на простатата.

Смъртта на Кърслейк е потвърдена от китариста и автор на песни на „Юрая Хийп“Кен Хенсли: "С най-голяма тъга в сърцето ви съобщавам, че Лий Кърслейк, мой приятел от 55 години и най-добрият барабанист, с когото съм свирил, загуби битката си с рака днес в 3:30 сутринта.

Слава Богу, той почина спокойно, ще ни липсва много “, цитира списанието думите на Хенсли. Не се уточнява къде точно е починал Кърслейк.. Китаристът на групата Мик Бокс коментира тъжната новина. "Лий беше един от най-добрите хора на Земята.

Освен че ми беше като брат, той беше и невероятен барабанист, певец и автор на песни. Той обичаше живота без изключение и беше много обичан от феновете си, както и от всички, които срещна по пътя си ", написа Бокс във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари