Почина китаристът на група "Дайър стрейтс" Джак Сони

0
Джак Сони свири в албума на групата "Brothers in Arms" и в съпътстващото записите турне
Джак Сони свири в албума на групата "Brothers in Arms" и в съпътстващото записите турне Снимка: Фейсбук

Джак Сони свири в албума на групата "Brothers in Arms" и в съпътстващото записите турне

Китаристът на група "Дайър стрейтс" Джак Сони, работил върху албума "Brothers in Arms", почина на 68 години, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Група, изпълняваща песните на "Дайър стрейтс", създадена от музиканти, които са записвали с нея, отдаде почит на Джак Сони в социалните мрежи. "Ще ни липсваш толкова много, но си завинаги с нас", написаха музикантите.

Наричат Джак Сони "другия китарист в "Дайър стрейтс" - групата, основана от Марк и Дейвид Нопфлър, Джон Илсли и Пик Уидърс през 1977 г. Уебсайтът на Сони го описва като "писател, музикант, номадски разказвач, баща и дядо, който е взел присърце реалността в трудно усвоения урок, че животът е кратък".

Джак Сони свири в албума на групата "Brothers in Arms" и в съпътстващото записите турне. Той участва и в групата "Ди Ес Ел Легаси", създадена от музиканти, свирили и записвали с "Дайър стрейтс" през годините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари