Почина Христо Друмев

0
Той бе дългогодишен директор на НДК
Той бе дългогодишен директор на НДК Снимка: БГНЕС

Той бе дългогодишен директор на НДК

На 90-годишна възраст почина Христо Друмев, дългогодишен директор на НДК.

Тъжната вест съобщи съпругата му Емилия Друмева, цитирана от БТА.

Христо Друмев бе неуморен радетел за българската култура, за спортния бридж и вдъхновен патриот. Поклон пред паметта му“, пише още Друмева.

Христо Друмев е завършил юридическо образование. Става аташе във външното министерство и отговаря за американския контингент, като е назначен благодарение на д-р Минчо Нейчев, бивш служител във фирмата на баща му, тогава министър на правосъдието, с авторитет и влияние в Министерството на външните работи. След смъртта на М. Нейчев е уволнен поради „политическа непригодност“ и се занимава с ремонтиране на пишещи машини. След като е уволнен, е привлечен към българското разузнаване от негов бивш колега от външното министерство.

Юрисконсулт е 5 години на „Техноекспортстрой“ в Средния изток. След завръщането си от Багдад става директор в предприятието „Филм България“, обикаля международни фестивали и търгува с кинематографична продукция, сключва договор с „Метро Голдуин Майер“, с което за първи път внася в България класически американски филми.

Културен аташе в българския културен дом „Витгенщайн“ във Виена до 1988 година. Генерален директор на Националния дворец на културата от 1988 г. до 4 май 2011 или общо 24 години.

От 1994 г. става учредител и председател на Управителния съвет на Съюз „Произведено в България“, от 1994 г. е председател на Фондация „Доверие и закрила", вицепрезидент е на Българския инвестиционен форум. Член е на борд Superbrands в БТПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари