Почина една от легендите на баскетбола в България

1
Таня Тодорова беше част от легендарния тим на Славия
Таня Тодорова беше част от легендарния тим на Славия

Таня Тодорова беше част от легендарния тим на Славия

На 92-годишна възраст почина една от легендите на Славия и на националния отбор на България от 50-е години - Таня Тодорова, съобщават от БФ Баскетбол.

Тодорова беше част от легендарния тим на "белите" заедно с Ваня Войнова, Дора Василева, Дора Дамянова-Кузова, Райна Рангелова и други от 50-е и 60-е години.

Тя е шампионка на България през 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1959 година.

Тодорова е част от "златния" тим на "белите", който на 20 май 1959-а печели КЕШ и повтаря успеха си през 1963 година. Тя е част от националния отбор на България, който печели европейската титла през 1958-а и стига до финала през 1960-а. Носителка е на бронзов медал от Световното първенство през 1964 година.

Поклон пред светлата ѝ памет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари