Българският национален отбор по баскетбол влезе в топ 50 на световната ранглиста

0
България заема 24-а позиция в класацията за Европа
България заема 24-а позиция в класацията за Европа Снимка: БТА

България заема 24-а позиция в класацията за Европа

Българският национален отбор по баскетбол за мъже се изкачи с четири позиции в световната ранглиста на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) и влезе в топ 50, заемайки 47-о място с 269,3 точки след участието си на Европейското първенство в началото на месеца.

България заема 24-а позиция в класацията за Европа. Ранглистата за Стария континент се оглавява от новия европейски шампион Испания със 758,9 точки. Испанците обаче са втори в световната ранглиста на ФИБА, като изостават единствено от отбора на САЩ, който има 760,7 точки. Американците никога не са отстъпвали първото място, но това може да се промени през следващите два квалификационни прозорци за пресявките за Световното първенство за мъже през 2023 година.

Топ 5 се допълва от съставите на Австралия, Аржентина и Франция, а до десета позиция се нареждат още Сърбия, Словения, Литва, Гърция и Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари