Почина детенце в новата Педиатрия в Русе

2
Цялото отделение беше оглушено от силния рев на бащата и майката
Цялото отделение беше оглушено от силния рев на бащата и майката Снимка: ТОП НОВИНИ

Читател на Dunavmost.bg се свърза с редакцията, за да съобщи за трагедия в новото детско отделение в УМБАЛ - Русе.

В. Й. съобщи, че тази нощ към 3.30 часа е починало дете на около година и половина.

Публикуваме разказа на В. без редакторска намеса:

"Тази нощ е влязло дете в критично състояние, на година и половина, момченце. През деня са били на разходка и детето повърнало, вдигнало температура. Довели го в болницата за преглед. Докторите са им казали, че е желателно да бъдат приети, но родителите подписали декларация за отказ. И си тръгнали.

Към 00 ч го докарали пак, пуснали всички изследвания.. Имало висока кръвна захар, детето не е пишкало. А ако му сложат глюкоза, ще вдигне захарта. Та с вода било молено да пие. И така, кислородни маски, всичко необходимо, докато изведнъж започнали да го губят и въпреки сърдечните масажи....... почина в 3:30.

Цялото отделение беше оглушено от силния рев на бащата и майката. Майката се обвиняваше, че не е останала. Другата рода обаче дойде и почна лекарите да обвинява. И така... престоя трупчето 2 часа и беше смъкнато в моргата.

Ревът на бащата беше толкова силен... беше ужасяващо. Все едно сънуваш и изживях болката му. Отделението няма и месец откакто е отворено...

Според мен може да се каже на кмета да се направи СПЕШЕН кабинет НАПЪЛНО оборудван с всичко, за кардиограма до електрошок, защото може би, ако е имало под ръка, щеше да е по-добре. Просто да има една стая, в която да е всичката апаратура с поне две легла за такива критични случаи. Защото абокатът понякога и вливките не вършат чудеса...

Момченце беше детенцето... лека му пръст.

Та това е първият смъртен случай...

Настръхвам като се сетя. То целият хирургичен блок ги чу бащата и майката. Всичко беше отворено, врати, прозорци... кошмар!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари