Почина д-р Тотьо Йовчев

1
Ти си от онези лекари, на които просто трябва да свалим шапка, написа негова колежка
Ти си от онези лекари, на които просто трябва да свалим шапка, написа негова колежка

Почина нефрологът д-р Тотьо Йовчев

Тъжната вест съобщи бившият директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“-Габрово д-р Нели Савчева.

Д-р Йовчев е бил началник на Отделение по нефрология и хемодиализа на МБАЛ" Д-р Тота Венкова"-Габрово, а в последните години е бил консултант към ТЕЛК.

За мен ти ще останеш повече от колега, повече от началник отделение. С поведението си ти излъчваше професионализъм, спокойствие, увереност. Такъв беше и за семейството си. Ти никога не говореше за себе си. Ти говореше за колегите си с уважение. Ти не с думи, а с дела показа съпричастност към каузата си - Отделение по нефрология и хемодиализа на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" и пренебрегна много изгодно предложение за да го има отделението. Не ми го каза за да получиш лична изгода, както правят много други, а просто го каза като факт. С теб можех да говоря за всичко - за болницата, за бъдещето, за миналото, за децата, за пътешествия и винаги поглеждаше към календара, който никога не показваше точната дата. По календара познаваше от колко време не си влизал в кабинета“, написа д-р Савчева в социалната мрежа.

„Ти спря часовника на изпитанията, през които премина с чест. Радвам се, че работих с теб, че те познавам. Ти си от онези лекари на които просто трябва да свалим шапка, но ти оставяш след себе си прекрасни деца и съпруга и още едно дете - Отделението по нефрология и хемодиализа и всички те надявам се да носят частица от теб в сърцата си!“, допълни още тя.

Поклон пред паметта му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари