Почина бившият президент на Китай Цзян Цзъмин

0
Той поема властта след бруталното потушаване на протестите на привърженици на демократичните реформи на площад Тянанмън
Той поема властта след бруталното потушаване на протестите на привърженици на демократичните реформи на площад Тянанмън Снимка: Ройтерс

Той поема властта след бруталното потушаване на протестите на привърженици на демократичните реформи на площад Тянанмън

Бившият президент на Китай Цзян Цзъмин е починал на 96-годишна възраст, информира БНР.

Причините за смъртта му са левкемия и полиорганна недостатъчност, добавя БТА.

Новината беше съобщена от Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители на Китайската народна република (КНР), Държавния съвет на КНР, Националния комитет на китайския народен политически консултативен съвет и от Централните военни комисии на ККП и КНР, уточнява Синхуа.

Цзян Цзъмин поема властта след бруталното потушаване на протестите на привърженици на демократичните реформи на площад Тянанмън. Цзъмин е начело на Китай в периода на превръщането му от бедна страна в една от най-бързо растящите икономики в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари