Почина бащата на Бил Гейтс

0
"Баща ми беше "истинският Бил Гейтс”. Той беше всичко, което се опитвам да бъда, ще ми липсва всеки ден", написа основателят на "Microsoft”
"Баща ми беше "истинският Бил Гейтс”. Той беше всичко, което се опитвам да бъда, ще ми липсва всеки ден", написа основателят на "Microsoft” Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бащата на основателя на компанията "Microsoft” и известен филантроп Уилям Гейтс-старши почина на 94-годишна възраст, написа Бил Гейтс в собствения си блог

"Вчера баща ми почина спокойно у дома, заобиколен от семейството си. Ще ни липсва повече, отколкото сега можем да си представим. Изпитваме скръб, но и благодарност. Смъртта на баща ми не беше неочаквана, той беше на 94 години и здравето му се влошаваше. Ще имаме време да размислим колко щастливи сме били да имаме толкова прекрасен човек в живота си в продължение на много години“, написа Бил Гейтс.

Гейтс-младши отбеляза, че "оценява тихото влияние", което баща му е оказал практически във всеки аспект от живота му, като подчерта правната помощ на Гейтс-старши в ранните години на "Microsoft”, предава БНТ.

Гейтс отбеляза изключителния принос на баща си в сферата на благотворителността. "Фондация Бил и Мелинда Гейтс" нямаше да се превърне в това, което е днес, без баща ми. Повече от всеки друг той е оформил ценностите на фондацията", споделя Бил Гейтс.

Както отбелязва в. "Ню Йорк Таймс”, болестта на Алцхаймер стана причина за смъртта на Гейтс-старши.

"Баща ми беше "истинският Бил Гейтс”. Той беше всичко, което се опитвам да бъда, ще ми липсва всеки ден", написа основателят на "Microsoft” в Туитър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари