Почина актьорът, изиграл Стойчо Розата

1
Николай Ишков е познат на широката публика от сериала "Съни бийч"
Николай Ишков е познат на широката публика от сериала "Съни бийч" Снимка: БТА / архив

Николай Ишков е познат на широката публика от сериала "Съни бийч"

Актьорската гилдия обедня с още един талант - почина актьорът, когото зрителите познаваха от сериала "Съни бийч" Николай Ишков.

"Тази нощ си отиде моят приятел Ники Ишков. Благодаря за срещите. Светъл път, приятелю!" - така съобщи новината неговият колега Михаил Билалов. И сподели тяхна обща снимка.

В "Съни бийч" той изпълнява ролята на Стойчо Розата.

Там той е бизнес партньор на Никола Тасев, бизнесмен от годините на началното натрупване на капитала. Сменил е анцуга с бяла риза и костюм, а тунингования Мерцедес - с Тесла. Прийомите му, обаче, запазват своя стил на ранен мутробарок, а навиците му да е винаги почерпен и да гледа леко на живота никога няма да умрат, пише LADYZONE.

"Стойчо Розата е лежерен образ. За мен той е един добряк, който просто умее добре да се наглася в конюнктурната среда. Получават му се нещата", казва Николай Ишков за героя си в "Съни бийч" в интервю за "120 минути".

За Стойчо няма такова нещо като нелегален бизнес стига той да му носи добри печалби и това е допирателната им линия с Никола Тасев. Стойчо с прякор Розата, заради бизнеса си с розово масло, живее тук и сега, без да се интересува от правилата, с усмивка към живота, на който се чувства галеник!

Николай Ишков е популярен актьор, успешен бизнесмен и продуцент. Баща е на четири деца.

Завършва специалността “Актьорство за куклен театър” във ВИТИЗ. На 25 години Николай прави дебюта си в голямото кино в култовия филм на Рангел Вълчанов „А сега накъде?“

През 1991-1992 г. той продуцира документален филм за великия Габриел Гарсия Маркес. По време на снимките, на които се запознава със самия класик, е поканен за гост на 32-ия световен филмов фестивал в Картахена. През 1993 г. Ишков продуцира филм за гениалния колумбийски художник Фернандо Ботеро.

Журира заедно с Джина Лолобриджида по време на възстановения Мадридски кинофестивал. Работата го среща лично и със световните знаменитости в бранша - Грегъри Пек, Ричард Гиър, Мишел Пфайфър, Валерия Голино...

През 1994 г. избира предизвикателството да стане президент на футболен клуб „Спартак“- Варна. През тези 11 лета варненският тим изиграва най-много международни мачове в историята си и постига забележителни успехи.

Към актьорството го връщат снимките на "А сега накъде?" - продължение на филма на Рангел Вълчанов 20 години по-късно.

Следва покана за участие в култовия сериал „Под прикритие“, а след това и в сериала “Връзки”, където успешно участва в 2-та сезона на сериала в ролята на Номер Едно.

Николай Ишков има роли и в италианския сериал „По съвест“, където си партнира със Стефан Данаилов, във филмите „Съдилището“, Жената на моя живот“, „Радост и тъга на тялото“ на режисьора Андреас Пандзис, „Възвишение“ и „Грешниците“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари