Лудогорец удари Лацио насред Рим!

0
Лудогорец удари Лацио насред Рим!

Шампионът на България Лудогорец продължявя с уникалното си представяне в Европа. Тимът на СТойчо Стоев победи с 1:0 като гост Лацио в първия мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа в Рим. Единственото попадение вкара Роман Безяк, който се разписа със страхотен удар от повече от 20 метра в края на първото полувреме. Голяма заслуга за успеха имаше вратарят на "орлите" Владислав Стоянов, койт оспаси дузпа през второто полувреме и още куп положения. Българите също изпуснаха от бялата точка, а двата тима завършиха с по 10 души мача. Реваншът е на 27 февруари от 20 в София.

Още в 9-ата минута главният рефер отсъди дузпа в полза на българите за игра с ръка на Лорик Цана, въпреки че бе прибрана до тялото. Зад топката застана Светослав Дяков, който изпусна. Капитанът на "орлите" подходи лековато, копвайки топката, но вратарят разкри неговия замисъл и спаси с лекота. Лацио създаде първото си голово положение чак в 29-ата минута. Кейта подаде към Мирослав Клозе, който от чиста позиция не успя да засече кълбото. Пет минути по-късно само липсата на късмет попречи на разградчани да поведат в резултата. Марселиньо отправи топовен изстрел от 23-24 метра, но топката срещна напречната греда. В 42-ата минута страховит удар на Михаил Александров профуча на сантиметри от страничния стълб. Малко след това Роман Безяк отбеляза великолепно попадение. Нападателят излъга състезател на Лацио и с топовен удар опъна мрежата зад стража Бериша.

След почивката Лацио стартира мощно и Фелипе Андерсон бе в основата на натиска на домакините. Той първо нацели греда, а след това спечели дузпа, която бе доста дискусионна - отсъдена за нарушение на Йордан Минев. Андерсон обаче не успя да реализира и Владо Стоянов спаси удара му, а след това българският национал отрази и добавката на Лулич!

Нещата придобиха лош развой за Лудогорец в 54-та минута, след като Светльо Дяков получи втори жълт картон, и бе изгонен. Така родният тим остана повече от половин час с човек по-малко, но и гол повече. Стойчо Стоев веднага подсили халфовата линия, като извади Безяк и пусна Фабио Ешпиньо в игра, и така успя да затвори пак пространството пред вратата на Владо Стоянов, докато за Лудогорец остана да атакуват Марселиньо и Мисиджан. Бройката играчи на терена се изравни в 73-та минута, когато директен червен картон получи Каванда, който удари с крак в главата Данчо Минев. Малко преди това, Мисиджан искаше дузпа, след като Сиани го повали при едно единоборство. Веднага след изгонването пък, Лацио пропусна страхотен шанс, като Фабио Ешпиньо изби от голлинията удар на Кандрева с глава. Лацио имаше още две възможности да изравни, в самия край на редовното време, но при по-опасната от тях, Владо Стоянов с ново геройско спасяване извади удар на Каванда с лявата ръка. В последната атака за Лудогорец, вече в продължението, Кишада отляво навлезе в пеналта, топката бе отразена към Златински, той се подхлъзна, все пак удар бе отправен, от Минев, но не намери очертанията на вратата.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари