По-солени глоби за шофьорите без винетки

0
Българите съвестно си залепяли винетката, но гастербайтерите шмекерували
Българите съвестно си залепяли винетката, но гастербайтерите шмекерували Снимка: БГНЕС

"Гастарбайтерите масово не залепят винетките си или слагат фолио, за да ги местят от кола на кола. За разлика от тях българските граждани съвестно си залепят винетните стикери."

Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде Дарик. Тя допълни, че някои от транзитно преминаващите държат винетките в жабките или са непродупчени. Не се спазва и законът всеки винетен стикер да е с регистрационния номер на колата, обясни Павлова. Затова се планират промени в законодателството за налагане на по-тежки глоби за автомобили без винетки.

Във времето за изпълнение на новата система за смесено заплащане за ползване на пътища ще бъдат внесени промени в Закона за движение по пътищата, с които ще бъдат въведени по-големи санкции и глоби. По думите на Павлова таксите ще се събират на територията на страната, а автомобилите без винетки ще бъдат спирани от движение докато не се платят глобата.

Освен това въвеждането на смесената система за електронна винетка и тол такса ще може да се следи движението на превозното средство и дали е с винетка или платена такса, тогава ще може да бъде спирано на момента, обясни Павлова. За процеса по внедряване на системата министърът каза, че следващата седмица ще се възобнови тръжната процедура и ще се избира изпълнител.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари