По софийските улици вече се движат 110 споделени електромобила

0
Марката на по-голямата част от електромобилите е Volkswagen e-UP – малък, компактен и удобен за градско пътуване
Марката на по-голямата част от електромобилите е Volkswagen e-UP – малък, компактен и удобен за градско пътуване

С нарастващата тенденция за все по-безшумни и екологични пътувания, по софийските улици вече се движат 110 споделени електромобила.

Те са част от платформата за споделено пътуване Spark, която работи в България от края на октомври 2017 г. и предлага на потребителите електромобили, които могат да бъдат взети и оставени в почти всяка точка на столицата. И това се случва само с приложение на мобилния ни телефон.

Услугата стартира с 25 коли, а плановете на компанията са до края на следващата година броят на предлаганите електромобили да надмине 350.

„В момента имамe над 110 електромобила, покриваме много голяма част от територията на града и имаме над 20 хил. регистрирани потребители“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK. “Плановете ни за следващата година са също толкова смели – ще се фокусираме върху изграждането на зарядна инфраструктура и ще разширим сериозно зоните на SPARK и очакваме да утроим автопарка. Крайната цел е покриването на цялата територия на София, обезпечаването на града със зарядна инфраструктура и добавянето на достатъчно електромобили в платформата, за да може SPARK да се затвърди като един от основните начини за градска мобилност в София.“, допълни още той.

Марката на по-голямата част от електромобилите е Volkswagen e-UP – малък, компактен и удобен за градско пътуване. Освен него Spark предлага и три автомобила Nissan NV200. 

Eлектромобилността е сред топ приоритетите на Volkswagen за следващите пет години, като целта на немския производител е да създаде електрически автомобил, който е достъпен за колкото се може повече хора. Затова компанията инвестира средства и усилия в изцяло ново, иновативно електрическо портфолио

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари