По политическа тъпота Валери Симеонов може да се сравнява само с Цветанов

0
Симеонов - с типичния си самодоволен тарикатлък на случайно попаднал в "голямата игра" - си мисли, че ще изиграе всички и ще напомпа егати мускулестия имидж
Симеонов - с типичния си самодоволен тарикатлък на случайно попаднал в "голямата игра" - си мисли, че ще изиграе всички и ще напомпа егати мускулестия имидж

"По политическа тъпота Валери Симеонов може да се равнява само с Цветан Цветанов.

Доскоро смятах, че няма тукашен политик, който да надмине "мащаба" му. Е, има. Симеонов - с типичния си самодоволен тарикатлък на случайно попаднал в "голямата игра" - си мисли, че ще изиграе всички и ще напомпа егати мускулестия имидж, ако формира правителство. Борисов - с типичния си женски рефлекс да се прави на умряла лисица, когато трябва - оставя завалията Симеонов да си мисли, че ще засвири по неговата партитура.

Пуска го с "коварство и любов" по пързалката, за да му гледа сеира много скоро. И за да измести най-после вниманието, изискванията и негативите от себе си (което ще му даде шанс за връщане) - така удобно му вдигат топката, че просто не е истина колко са прости.

Ако редовно правителство вземе, че мине в парламента (благодарение на реформаторите и прочее отломки, които се разделят форевър с депутатството, плюс малко гювеч от ГЕРБ), на патриотите скоро ще им падне и ерекцията за власт, и перспективата за растеж, изобщо всичко ще им падне. Ще ги бият като маче о дирек на всеки ъгъл, а накрая хората ще ги прогонят с камъни.

И други светкавично ще се настанят на опразненото от тях място, защото Симеонов няма нотариален акт за националистическата ниша, а край терена вече загряват антисистемни играчи, които могат да се превърнат в герои точно за една нощ.

Политическото бездарие е глобален бич, но у нас е повече от бедствие - защото не е инцидент, а орис. И аз като Борисов ще се облегна спокойно назад да гледам мача, ама на кого му се гледа чак толкова пък бездарен мач?!"

Мира Баджева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари