По 2-3 хиляди евро е получавал арестувания полицейски шеф в Разград

0
Задържани са седем души за издаване на визи на чужди граждани
Задържани са седем души за издаване на визи на чужди граждани Снимка: БГНЕС

Задържани са седем души за издаване на визи на чужди граждани

От прокуратурата разкриха как е действала схемата, заради която беше задържан полицейски шеф от ОДМВР - Разград за подкуп, който отговаря за отдел "Миграция", предава Дарик.

Имаше съвместна разработка на ДАНС и "Вътрешна сигурност", в резултат на която се събраха данни, че поне от 1 г. полицейският служител е участник в корупционна схема. В понеделник са били задържани седем души, а не пет, както беше първоначално съобщено - сред тях има преводачи и застрахователи. В рамките на разследването епизодично се появяват и адвокати. Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Схемата е следната - турски граждани, които не могат да се добият с визи категория D или българско гражданство, са се свързвали с жена с двойно гражданство, която намирала истински адреси на територията на Разград и Шумен. Правила е предварителни разговори на собствениците на адреси, след което ги е представяла пред шефа на отдел "Миграция" като кандидати за желаещи за визи категория D. Полицейският шеф обаче не е правил ревизия дали отговарят на условията и дали има такава уседналост, обясни още прокурорът.

По думите му с това задържаният началник не си е давал сметка дали не открехва завесата да влизат всякакви криминални лица на територията на ЕС, дори и терористи, след като с тази виза имат право на свободно движение в рамките на 90 дни.

Задържаният полицай е получавал финансови облаги - по 2-3 хиляди евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    да го духат ченгетата
    За украински дезертирали свини иде реч, нали ? Сред тях бая престъпници има. Щ'о мълчите ваща майка подла. Да не развалите "доброто реноме".
  • -3
    3
    Мартин
    Няма да лежи, порицание и да си гледа старините, захлебил е достатъчно
  • 9
    2
    ЗНАМ ИСТИНАТА
    От години се знае, че в нашия град се случва тази схема. Явно, за да се отърве по-леко, ще го изкарат че от 1 година го прави.
  • 10
    1
    Мършояд
    Много тъп Началник. Направо е идиот милия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари