По 100 лева на ученик за пакетно туристическо пътуване

0
Приветстваме идеята за разработване на ваучери за обучение на деца, заяви вицепремиерът Марияна Николова
Приветстваме идеята за разработване на ваучери за обучение на деца, заяви вицепремиерът Марияна Николова

Вицепремиерът Марияна Николова пред представители на „Българско ски училище“: Приветстваме идеята за разработване на ваучери за обучение на деца

Приветстваме идеята за издаване на ваучери за обучение на деца. В писмо до министъра на образованието Министерството на туризма е предложило да се обмисли възможността за разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо пътуване на деца и ученици. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с представители на сдружение „Българско ски училище“. От името на организацията в разговорите участваха Цветелина Бориславова, председател на УС на сдружението и членовете на Управителния съвет- Петър Янков и Владимир Замфиров, съобщиха от министерството.

Министърът поясни, че по-конкретно предложението предвижда всеки ученик да има възможност да се възползва еднократно в рамките на учебната година на ваучер в размер на 100 лв. за пакетно туристическо пътуване. Готови сме и да откликнем на партньорство за разработване на мерки за осигуряване на безопасно обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в страната, които ски учителите да прилагат при предоставяне на туристическа услуга, заяви вицепремиерът. По думите ѝ разписвайки тези съвместни детайлни правила ще се осигури имидж на България като сигурна и безопасна дестинация, което е изключително важно за нас.

Представители на сдружението посочиха, че подобряване на пътната инфраструктурата би допринесло за развитието на курорта Пампорово и на зимния туризъм, защото все по-честно посетителите избират да използват сухопътен транспорт. Те поставиха и въпрос за възможни промени в нормативната уредба свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би подпомогнало осигуряването на по-голяма запълваемост на курортите в зимния сезон.

Сдружението е доказан партньор на Министерството на туризма и може да разчитате на нашата експертиза и съдействие и занапред, увериха представителите на организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари