Плевнелиев: Популисти като Тръмп и Радев имат интереси, но нямат ценности като мен

0
"Последните 3 избори, организирани от ГЕРБ, не бяха оспорени от никого. Популистите нямат интерес от нищо друго, освен от кризи", коментира президентът
"Последните 3 избори, организирани от ГЕРБ, не бяха оспорени от никого. Популистите нямат интерес от нищо друго, освен от кризи", коментира президентът Снимка: БГНЕС/архив

„На 13 декември 2017 г. аз трябваше да бъда в Белия дом, но отказах категорично да връча награда на президента Тръмп. Обама беше човек на принципи, Тръмп е човек на интереси. Президентът Радев и всички популисти имат интереси, но нямат ценности. Радев говори за върховенство на закона, но не го спазва. Нека избираме хората, които надграждат институциите. Последните 3 избори, организирани от ГЕРБ, не бяха оспорени от никого. Популистите нямат интерес от нищо друго, освен от кризи, те знаят как да се заиграят с проблемите на хората, но не знаят как да ги решат дългосрочно“.

Това заяви Росен Плевнелиев тази сутрин по БТВ, цитиран от ONovini.

"Държавният глава постоянно повтаря как ще измете мутрите. Същевременно, тези които създадоха мутрите, агентите на ДС , са в президентството. Те са шефове на Стратегическия му съвет. Агентът на ДС по прякор „Майстора“ постави под съмнение датата на изборите. Точно за г-н Александър Маринов говоря",  каза още Плевнелиев.

"На един държавен глава не му отива да каже нещо и след това да се отметне. Когато Радев посочи дата 28 март – шефът на неговия стратегически съвет я отмени“, каза Плевнелиев.

„Тази буря, която предстои, ще реши всичко – дали България ще влезе в еврозоната или не – дали Радев ще има втори мандат, дали Борисов няма да има нов мандат, ще видим тежък сблъсък в България. Едно нещо е повече от ясно – от една страна е хубаво да има консултации. Но това са първите – 4 години той не си отвори вратите за никой и за нищо.

„Като държавен глава винаги съм правел консултации. Дори за Волен Сидеров, вратата не е била затваряна за него. Ние сме в непредсказуема среда, не можем да кажем как ще се развие вирусът през март. Но от друга гледна точка като че ли е повече от ясно с оглед на това, че идват повече ваксини, с оглед на машинното гласуване. Струва ми се, че може да се избере една средна дата – между март и май, може би април“, каза той.

„Голямата игра ще се случи през април и май. Популистите винаги се подкрепяли БСП и ДПС. Президентът Радев ще бъде не само първият президент популист, но и първият, който няма да влезе в конфликт с вицепрезидента си. Това е защото г-жа Йотова държи ключът към президенството на Радев. Той отива в избраното от народа НС по време на протестите. Останаха само собствените му поддръжници от БСП и той каза: „Управляващите са отвън. Той взриви собствената си политическа партия“, допълни Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари