Плажът "Белите скали" край Бяла изумява с изумрудените си води

4
На какво се дължи природния феномен по родното Черноморие?
На какво се дължи природния феномен по родното Черноморие? Видео: NOVA

На какво се дължи природния феномен по родното Черноморие?

Плажът „Белите скали” у нас привлича все повече туристи с изумрудените си води. Той се намира близо до град Бяла.

„Мястото е диво и перфектно за плажуване”, заяви туристът Георги Георгиев, предава NOVA.

Освен, че е красиво, районът представлява и уникален геоложки феномен. „Плажът в последните дни стана много популярен в социалните мрежи. Тук се наблюдават интересни останки, както ние казваме, от ерата на динозаврите”, коментира говорителят на общината Христина Килисакиева.

Оказва се, че за уникалният цвят на водата има и научно обяснение. „В края на пролетта и началото на лятото цъфтят коколитофори, които предизвикват такъв цвят на повърхността. Те са с микроскопични размери”, обясни доц. Кремена Стефанова, зам.-директор на институт по океанология към БАН.

Доста хора определят плажа „Белите скали” като едно от най-красивите места по родното Черноморие, а местните препоръчват да се посещава рано сутрин, когато слънчевата светлина огрява водата от изток и създава уникално приказно усещане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари