Плащеницата на Св. Петка пристигна в Русе

2

Плащеницата на Св. Петка пристигна в Русе

Чудодейната плащеница на Св. Петка Българска бе посрещната днес от Румъния от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от епархията. Да се преклонят пред реликвата на Дунав мост дойдоха още кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Борислав Българинов.

Щастлив съм, че точно на днешния светъл празник реликвата идва при нас и в следващите седмици русенци ще могат да се докоснат до нея“, каза Пенчо Милков.

Тя се дарява за благословение на манастира "Св. Петка" в с. Копривец (Русенска епархия) с благословението на Негово Блаженство Румънския патриарх Даниил и идва от храма в гр. Яш.

Надявам се, че със застъпничеството на Света Параскева и на Св. Димитър Басарбовски - нашия общ покровител на Русе и Букурещ, всичко онова, което творим в Божието име, ще придобие добър завършек за Негова слава и наша полза“, сподели митрополитът.

Той разказа, че в момента текат ремонти в румънската църква „Св. Благовещение” в с. Ведя, окр. Гюргево, и в храма „Св. Петка“ в Русе. След освещаването му в него ще бъде положена ризата, която преди две години Русенската митрополия получи отново с благословението на Негово блаженство Румънския патриарх Даниил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари