Плащат 12 000 лири на всеки, който се съгласи да лежи 3 месеца в легло

0
Интересното работно предложение обаче важи само за американски граждани
Интересното работно предложение обаче важи само за американски граждани

НАСА ще плати малко повече от 12 000 паунда на всеки, който се съгласи да участва в изследване за влиянието на нулевата гравитация върху тялото, пише "Метро".

Какво трябва да правите – ще лежите 70 дни в легло. Интересното работно предложение обаче важи само за американски граждани.

Космическата агенция е обявила свободно място за „човешки опитни зайчета”, които да помогнат в изследването на нулева гравитация и влиянието й върху астронавтите. Това, което се изисква, е съгласилите се да лежат 70 дни в легло с главата надолу, защото така най-лесно се имитират ефектите на нулевата гравитация върху тялото. Друга малка уловка е, че от НАСА издирват здрави хора с физика и издръжливост подобни на тези на астронавтите им.

Пресметнато като надница, на „опитните зайчета” се падат по 6,54 паунда на час – доста малко, но с оглед на това, че няма да се прави нищо, освен да се лежи, е добре. НАСА искат да определят колко е достатъчната тренировка за астронавтите по време на нулева гравитация. Всички, които участват, ще вдигат тежести докато лежат в леглото си.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари