Плащаме в интернет таксите за детски градини в Русе

0
В Русе въведоха система за електронно плащане на таксите за детски градини и ясли
В Русе въведоха система за електронно плащане на таксите за детски градини и ясли

В Русе въведоха система за електронно плащане на таксите за детски градини и ясли. Това значително улеснява родителите, които до сега се редяха на опашка, за да внесат сумата. Освен това, те вече могат да видят точно колко лева дължат, според дните, в които детето им е било на занятия.

Общината в Русе въведе системата за електронен прием на децата в детските градини и ясли преди 2 години. През профила си в общинския сайт всеки родител вече може и да плати таксата онлайн. Сумата е средно 50 лева на месец, ако детето не е отсъствало от занятия и в интернет портала се генерира автоматично. Павлина Иванова е сред майките, които определят плащането в интернет като една добра възможност, предаде БНТ.

"Хора, които са свикнали да работят с дебитни и кредитни карти и да не носят пари в брой, това е едно удобство", казва Павлина. – Да не се съобразяват с работното време.

В системата за плащане родителите ще влизат с ЕГН-то на детето си и парола, която могат да получат от директорите на детските градини и ясли. След това ще трябва да се регистрират и в интернет платформа за онлайн плащания. А после с едно кликване да внесат сумата.

Очакваме първоначално може би около 30-40 процента да платят по този начин, след това ще нараства, – смята Сашо Щерев, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт” в община Русе.  Родителите не са задължени да плащат само електронно. Запазва се и стария традиционен начин. Не можем да откажем и плащането на ръка.

Родителите, които плащат онлайн, ще получават и електронна касова бележка, казаха още от Общината. Те могат да бъдат сигурни, че никой няма да злоупотреби с данните от кредитните или дебитните карти, защото системата е добре защитена, увериха още от местната управа

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари