Плановите операции в Украйна спират заради недостига на ток

0
Болниците ще продължат да оказват спешна помощ, уточниха от Министерството на здравеопазването
Болниците ще продължат да оказват спешна помощ, уточниха от Министерството на здравеопазването Снимка: Kyiv Heart Institute / Facebook

Болниците ще продължат да оказват спешна помощ, уточниха от Министерството на здравеопазването

Украинското министерство на здравеопазването съобщи, че е поискало от регионалните си служители да обмислят временното спиране на плановите операции, докато не се стабилизира ситуацията с електроподаването, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

През последните седмици руската армия проведе осем серии от въздушни нападения срещу критична инфраструктура, които сериозно засегнаха енергийната система на Украйна и доведоха до извънредни и планирани прекъсвания на електроснабдяването в цялата страна.

Днес Министерството на здравеопазването разпространи позиция, в която се казва, че болниците ще продължат да оказват спешна помощ, но планираните операции временно ще бъдат спрени, за да се облекчи натоварването върху здравната система при евентуални бъдещи прекъсвания на електрозахранването.

"Плановите операции ще бъдат подновени, когато ситуацията около електроподаването се стабилизира“, допълва министерството.

Украинският държавен мрежов оператор "Укренерго" днес заяви, че служителите му ще се нуждаят от още няколко дни, за да възобновят производството на електричество до нивата отпреди вчерашните руски атаки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Струва ми се, че
    Операцията, която Владимир Владимирович е запланувал за усрайна, скоро няма да спре! Поне не и докато не бъдат отстранени всички разсейки на тумора.
  • -1
    1
    123
    Планово, уксранаина трябва да спре да съществува, като такава. Едно крайче със Лвов и стига.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари